1. maaliskuuta 2011

Kukkakimppu kirppikseltä

Vaikka tänään ei aurinko jaksanutkaan paistaa, niin päivä kirkastui kummasti kun tälle päivälle suunnitellulta kirpparireissulta mukaan tarttui tällainen iso kukkakimppu. Muuta askarteluun liittyvää en sitten olekaan tänään ehtinyt touhuta, jollei kiertävän leimakuvakirjeen puuhastelua ja järkkäämistä lasketa mukaan.
Varsi ei nyt oikein mahtunut kuvaan mutta se ei tässä olekaan pääasiassa. Kimppu on todella iso, "pallon" halkaisija vajaa 20 senttiä, ja kukkia tuossa on aivan hirmuinen määrä. Ja se hinta - 0.50 euroa!! Näitä olisi tarttunu mukaan varmasti useampikin, jos tarjolla olisi ollut.

Kukkien materiaali on jonkin sortin kangasta, jossa sitten tuollainen kiva kohokuviointi. Osa kukista on kokonaan vaaleanpunaisia ja osassa sitten kellertävää väriä terälehtien kärjissä. Myös kukkien koko vaihtelee 3.5-6 sentin välillä. Tuosta kimpusta nämä yksittäiset kukat irtoavat helposti ja niitä voi sitten käyttää suoraan kortteihin. Tässä muutama irrallaan oleva kukka, jossa näkyy tuo kuviointi terälehdissä.


Toki piti heti kokeilla myös variaatiota erilaisella keskustalla ja kun minulta sattuu löytymään noita marjakimppu-heteitä monissa väreissä, niin sieltä valitsin kolme viininpunaista tähän yhden kukan keskelle. Luulisi näihin pystyvän myös leimailla jotain kiekuroita tai muita kuvioita, joten sitä voisi kokeilla sitten vaikka huomenissa. Tämän illan ohjelma on tuon kimpun tuhoaminen - siis jokaisen kukan erilleen irroittaminen, ja varmaan näille kaikenmoisille kukkajutuille pitäisi alkaa myös katsella säilytysratkaisuja. Tällä hetkellä kukat ovat vielä ihan sikinsokin missä sattuu - siis omatekoiset ja ostokukat. Tässä vielä lähikuva tuosta viininpunaisella heteellä varustetusta yksilöstä, joka ainakin minun silmääni miellyttää//Eemeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti