5. maaliskuuta 2011

Synttäreitä ja P*skarteluhaaste #80

Minulla oli eilen kokeilussa uusi Mementon muste, jolla leimasin tuollaiselle kiiltäväpintaiselle paperille Popcorn the Bearin golfarinallen ja sitten väritin sen öljypastelliväreillä. Ensimmäinen huomautuksen ja hienoisen miinuksen ansaitsee musteen kuivumiseen menevä aika. En tiedä toimiiko tuo erilailla jollain toisella kartongilla mutta tuskastuttavan kauan piti odotella musteen kuivumista ennenkuin uskalsin siihen alkaa värejä laittamaan. Kokeilin tuohon kuvaan samalla kertaa muutamaakin tekniikkaa - pään väritin ensin kokonaan ruskealla ja sitten tärpättiin kostutetulla pumpulipuikolla levitin, nallen vartalon väritin ensin siten että laitoin liidusta väriä tuonne alalaitaan ja siitä sitten pumpulipuikolla nalleen mutta koska väri jäi mielestäni liian vaaleaksi niin laitoin väriä vielä suoraan liidusta nallen reunoihin ja noihin "hipsukohtiin", jonka jälkeen levitin pumpulipuikolla.Väri kyllä leviää kartongilla todella hyvin mutta jotenkin omaan silmään varsinkin isot alueet olivat haasteellisia ja pumpulipuikon liike näkyy liian selvästi. Tärkeäähän tässä on varmastikin se, että ei ota tärpättiä liikaa pumpulipuikkoon vaan mitä vähemmän niin sen parempi. Harjoitukset tällä saralla varmastikin jatkuvat ja voi jopa olla, että joku sellainen kuva jossa ei ole isoja alueita, sopii tälle tekniikalle paremmin - tai ainakin minulle näin alkuvaiheessa.

Golfarinalle pääsi tietysti korttiinkin asti. Miehellä on tänä viikonloppuna synttärit ja olinkin jo miettinyt aikaisemmin, että tuo nalle tulee hänen kortissaan komeilemaan. Sitten se ikuinen kysymys, että mitäs muuta minä siihen korttiin laitan. Hieman haasteellinen kuvahan tuo on sen vuoksi, että nuo Popcorn the Bearin leimat ovat melkolailla isoja. Ja jottei kortista tule liian raskasta, niin koristeiden määrän joutuu pitämään melkoisen pienenä. Korttipohjankin joutuu tekemään hieman isomman kuin mitä yleensä korteissa käytän - tämä taisi olla vajaa 15 x 15 cm.

Olin nähnyt tämän viikon P*skarteluhaasteen silloin kun se ilmestyi mutta jotenkin se ei minua silloin sykähdyttänyt. Nyt kuitenkin päätin lyödä kaksi kärpästä samalla iskulla ja toteutin sitten miehen synttärikortin haasteen mukaisesti. Haasteessa oli tällä kertaa siis tarjolla tällainen luonnos:


Koska tuo golfarinalle katselee hieman toiseen suuntaan, niin päätin kääntää luonnoksen peilikuvaksi ja toteuttaa sen sillä tapaa. Alalaidassa on hieman kimaltava silkkinauha, johon leimasin VersaFinen musteella onnea-tekstin. Melkoisen simppeli tästä kortista nyt tuli mutta toisaalta ei se tuo mies kovin koristeellisista - ja ainakaan kukkia sisältävistä - korteista innostu. Toivottavasti tämä on nyt hänen mieleensä. Ja tässä siis kortti (melkein meinasi unohtua itse kortti laittaa postaukseen).

Kortti nro 6/2011 - EI MYYNNISSÄ


//Eemeli

1 kommentti:

  1. Hienot värit ja kiva toteutus, kyllä saaja taatusti tästä ilahtuu!

    VastaaPoista