26. elokuuta 2011

Violetti kukkatausta

Lupasin tämän postauksen jo tiistaiksi mutta kiireet ja vieraiden kestitys veivät sitten ajan ja energian siinä määrin, että piti saada vieraat takaisin kotitaipaleelle jotta ehdin nyt raapustella tämän valmiiksi. Eli jokunen päivä sitten tein tällaisen kortin, jonka violetista taustasta tulee nyt jonkin sortin tutoriaali. Tosin huomasin kyllä jo silloin, että olisihan ne välivaiheetkin pitänyt kuvata mutta ehkä sitten ensi kerralla :)

Tarvikkeet siis:

¤ yksi kappale 12.2 x 12.2 cm kokoinen valkoinen paperi (tässä käytin ihan tavallista 80 grammasta kopiopaperia) - ja tämä tottakai puuttuu tuosta kuvasta, eli heti meni vikaan :)

¤ VersaMarkin vesileimamuste
¤ VersaMagicin muste, sävy purple hydrangea
¤ chalk-värinappi, sävy burgundy (ei tietoa valmistajasta)
¤ Rubber Stamp Tapestryn puukantaiset leimasimet, setti summer floral
Ja tässä vielä lähikuva noista leimasimista, settiin kuuluu yhteensä viisi leimasinta, joista nyt sitten käytin näitä neljää.
Aluksi leimasin tuolla isolla kukkaleimasimella kukkia sekalaisesti paperille. Muste siis VersaMagicin purple hydrangea ja leimasin aina 2-3 kukkaa ennenkuin lisäsin mustetta, jolloin saa aikaan hieman tummempia ja vaaleampia kukkia. Pyöritin myös leimasin aina hieman eri asentoihin, joten kaikki kukat eivät ole samaan 'suuntaan'. Tämän jälkeen leimailin noita pienempiä kukkia myöskin samalla musteella ja samalla tekniikalla (pyöritys ja 2-3 kukkaa ennen musteen lisäämistä). Hieman koitin katsella että tasapainoisesti olisi kukkasia eli täytin tyhjiä kohtia mutta sen tarkemmin en laskenut että onhan joka paikassa sama määrä.


Annoin näiden leimausten ensin hieman kuivahtaa ja sitten otin musteeksi VersaMarkin vesileimamusteen. Leimasin oksia ja lehtiä täytteeksi tyhjiin väleihin, jotenkin tykkään leimata nuo lehdet aina pareittain mutta toki toimivat myös yksin. Näissä Rubber Stamp Tapestryn leimasimissa on hyvä, kun niihin on merkitty viivalla se miltä puolelta oksa/lehti lähtee, joten sen kun kohdistaa aina kukkaan päin niin ei tule vahingossa sitten nurinkurisia lehtiä.


Tämä tausta oli nyt tulossa korttiin alimmaiseksi kerrokseksi ja jäädä näkyviin vain muutama sentti reunoille niin en turhaan leimannut sitten kukkasia kovin keskelle vaan ainoastaan kiersin reunat. Toki jos haluaa näkösälle enemmän niin sitten leimailee paperille kukat siten että koko näkyviin jäävä alue on peitetty.


Annoin noiden vesileimakuvioiden hetkisen kuivahtaa ennenkuin aloin lisätä burgundy-sävyistä chalk-väriä. Näihinhän on ns. 'oikeita' levityspalleroita, osa käyttää pumpulipuikkoja ja itse tykkään ehkä eniten ihan vain pumpulimatosta repäistystä hieman isommasta pumpulipallosta, jolla otan väriä chalk-napista ja sitten levitän paperille. Näin saa tarpeeksi hennon värikerroksen ja tummuutta voi sitten lisätä useammalla kerroksella. Levitin siis tällä tapaa chalkia tuonne reunoille ja nuo vesileimakuviot sitten tulevat näkösälle kun väri tarttuu niihin. Häivytin väriä keskemmälle eli on tummempi reunoissa ja hieman vaaleampi keskemmällä -- tämä tosin ei kauheasti sitten erotu kun laitoin kortissa seuraavan kerroksen päälle mutta jos tätä käyttäisi ihan tältään ja leimaisin vaikka jonkun tekstin vain keskelle niin silloin olisi toimiva tuo häivytys.


Lopuksi vielä sipaisin reunoihin samaa VersaMagicin mustetta jolla leimasin nuo kukatkin. Tällainen tästä lopputuloksesta nyt tuli ja linkki korttiin löytyi jo tuolta postauksen alusta. Toivottavasti tykkäsit tästä ensimmäisestä tutoriaalistani (lupaan ensi kerralla ottaa myös kuvat niistä valivaiheista :) ja jätä toki kommenttia, joko niitä risuja tai sitten ruusuja.


//Eemeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti