8. helmikuuta 2012

Vaaleanpunaisia kukkasia

Viikonloppuna paukkui pakkanen lähes -30 asteessa, joten ulkoilma-aktiviteetit jäivät aika vähäisiksi. Sisällä siis kähistiin ja jotain tekemistä piti keksiä. Kaivoin muutamia kukkaleikkureita esille ja napsuttelin vaaleanpunaisista kartongeista kukkia samalla kun katselin telkkarista urheiluja.




Ihan kiva kasa kukkia tulikin ja tällaisilta lättänöiltähän ne näyttivät napsuttelun jälkeen. Tosin nämä kukat nyt ovat ne, jotka odottavat vielä käsittelyä -- eli tulevien pakkastenkin varalle on nyt puuhastelua valmiina.




Kukkien muotoilussa käytän tuollaisia pallopäätyökaluja, joilla voi pyöristellä esim terälehtiä. Mitään oikeaa muotoilualustaa minulla ei ole vaan sitä virkaa hoitaa vanha hiirimatto. Liima ja pinsetit ovat sitten ne tärkeimmät apuvälineet, joita ilman (ja siis kunnollisia sellaisia) ei pärjää. Lisäksi käsittelen yleensä terälehdet tuollaisella walnut ink -sävyisellä musteella, jolloin ne tulevat hieman elävämmännäköisiksi. Tällä kertaa kaikista vaaleimmat kukkaset saivan walnutin sijasta punaista chalk-väriä, joka tarttuu hieman paremmin kun ensin sipaisee vesileimamustetta terälehtien kärkiin.




Tämännäköisiä kukkasia viikonlopun aikana sitten syntyi. Jännä kuinka erilaisia kukkia saa samalla leikkurilla, kun toisiin taivuttaa terälehdet ylöspäin ja toisiin sitten alaspäin. Aika monesti kasailen myös useampia kukkia päällekkäin -- joko samankokoisia tai alle-iso-ja-päälle-pienempi -tyylillä. Taisi johonkin kukkaseen mennä jopa kolmekin kukkaa päällekäin, tällöin pitää muistaa että laittaa terälehdet lomittain, eli päälle tulevassa lehdet ovat eri kohdassa kuin alemmassa kukassa.





Jätän aina kukkaset ilman keskustoja ns puolivalmiiksi, koska kortin muut ainekset ja/tai tyyli määräävät minkämoista lisuketta kukat tarvitsevat; joskus haluan kimallusta ja laitan esim akryylijalokiviä tai tippasen kimalleliimaa, toisinaan taasen puoli- tai kastehelmistä löytyy se passelein yksilö. Ja näin sitten käy kun ei osaa päättää mikä on sopivin keskusta :)


Tein myös muutamia daalia-kukkasiakin Tikkurilan värilastuista. Aikaisemmin taisin kortissa esitellä 6-terälehtistä kukkaa mutta jotenkin nämä passaavat ehkä hieman paremmin tällaiseen 5-terälehtiseen versioon.





//Eemeli

1 kommentti:

  1. Ihania kukkasia olet väkerrellyt :) Minunkin pitäisi, olevinaan vaan on aina kiire...

    VastaaPoista