20. syyskuuta 2011

Syksyisiä lehtitaustoja

Puuhastelin tuossa viime viikolla jälleen taustojen parissa ja niiden kanssa kaikki on vielä opettelun asteella niin joskus lopputulos on hyvä ja joskus sitten vähemmän hyvä. Tällä kertaa tein siis syksyisiä lehtitaustoja, ja lopputuloksen hyvyyden voi sitten jokainen itse päättää :)

Tarveaineina minulla oli VersaFinen musta vedenkestävä muste ja Distress Inkiä mustard seed -sävyisenä. Näiden lisäksi tuollainen joku halpa -- olisikohan ostettu vuosia sitten Tiimarista -- oranssia ja vihreää sisältävä Pretty Color -merkkinen 'mustetikku'. Levitykseen käytin isosta pumpulimatosta revittyjä palleroita.

Ensimmäiseksi leimasin VersaFinen musteella kahta erilaista lehtikuviota paperiin. Näiden annoin kuivahtaa aamukahvien ajan, minkä jälkeen käsittelin koko paperin kauttaaltaan mustard seedilla. Tämän jälkeen aloin lisätä väriä hieman enemmän reunoille sekä sitten lehtiin. En halunnut mitenkään selkeitä 'väritettyjä' lehtiä vaan sutaisin aina hieman ronskimmin väriä ja ns sinnepäin. Tämän jälkeen otin toisella pumpulipallerolla oranssia väriä ja levittelin sitä paperille reunoihin painottuen.

Kaksi kappaletta näitä taustoja tuli nyt tehtyä, toinen 15 x 15 cm kokoiseksi ja toinen 12.5 x 12.5 cm kokoiseksi. Loppuviikosta tulee kortti tuosta pienemmästä minun toimestani ja isompi yksilö lähti postikustin mukana Riitalle, joten eiköpähän sieltä suunnasta kortti ilmesty tämän viikon aikana. Sain vielä rypistettyä tuon pienemmän kun siirtelin taustoja kuvaamista varten mutta onneksi se nyt oli tuo oma eikä Riitan, ja kun sen kiinnittää korttipohjaan niin eiköpähän ne rypytkin siinä suoristu.
Ilma on kyllä vallan harmaa täällä Oulun korkeuksilla. Vettä on satanut siitä asti kun silmät olen aukaissut ja kyllä se taitaa vihdoin olla totta että syksy on saapunut ja kesä enää muisto. Villasukkia olen pitänyt jo viikon verran ja kynttilöitäkin tuli poltettua viikonloppuna, joten ei kaikki syksyiset asiat nyt niin huonojakaan ole. Mikä voisi olla sen ihanampaa kuin käpertyä viltin mutkaan sohvalle kera jonkun hyvän kirjan ja vaikkapa lasillisen viiniä.
//Eemeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti