22. helmikuuta 2011

Öljypastellivärien testausta

Kirpparilöytönä on jokunen aika sitten tarttunut mukaan halvalla öljypastelliväripakkaus (Neocolor I), joten täytyihän sitä näitäkin päästä nyt kokeilemaan noiden akvarellikokeilujen jälkeen. Paperina yhä sama 180 grammainen akvarellipaperi ja musteena VersaFine. Leimakuvaksi valitsin Helz Cuppleditchin Teddy say it with flowers, koska tuo kirpparilöytö todellakin taisi maksaa vain euron verran ja siksipä sisältö onkin kurja 10 väriä - eli tarvittiin kuva, jossa pärjää vain muutamalla värillä.

Ensin sipaisin nopeasti liiduilla väriä noihin kukkiin, lehtiin, perhoseen ja nalleen kahta sävyä. Sen jälkeen avuksi otettiin miehen vermeistä löytynyt tärpättipullo, jota käytin ylösalaisin (korkki kiinni) ja sitten aukaisin. Korkkiin jää juuri sopivasti - eli mahdollisimman vähän - tärpättiä, ja siinä kostutin sitten pumpulipuikkoa, jonka avulla levitin värin. Tällainen lopputulos siitä sitten tuli:
Tätä tekniikkaa tulen varmasti käyttämään jatkossakin. Todella helppo ja ennen kaikkea nopea tapa värittää kuvia - minulla meni tämän tekemiseen varmaan 3-4 minuuttia (toki leimaaminen ja leimavärin kuivuminen ottaa oman aikansa). Ja ymmärtääkseni nuo öljypastellivärit ovat edullisia myös "ihan oikeasta" kaupasta ostettaessa, joten kylläpä sellainen 36 tai 72 värin setti menee ostoslistalle.

//Eemeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti