19. kesäkuuta 2012

Lauran korttihaaste #40

Jälleen on ollut melkoinen tauko edellisestä kortista. Opiskelijalla kun ei ole lomaa edes kesällä; viime viikolla valmistuin alempaan tutkintoon ja nyt sitten pakerran jatko-opintojeni parissa, joten aika on kortilla ja valitettavasti paljon mielekkäämmästä tekemisestä -- kortteilusta -- joutuu tinkimään.

Tänään minulla kuitenkin on Teille kortti esiteltäväksi. Leimakuva löytyi valmiiksi väritettynä, joten sillä oli hyvä lähteä liikkeelle. Lauran korttihaasteessa tällä viikolla ollaan eläimellisissä tunnelmissa ja luonnoksen kortilleni löysin Seems A Little Sketchylta.


Promarkereilla väritettyyn leimakuvaan lisäsin kukan keskustaan vielä hieman kirkasta 3d-ainetta ja ressasin ympyrän reunat askarteluveitsellä. Taustan kuviopaperi tuttuun tapaan jämälaatikosta, josta löytyi myös keltainen aaltopahvi sekä kukkasissa käytetty kimaltavakoristeinen paperi. Kukkaset tein retro-kukkaleikkurilla ja keskustoiksi keltaiset akryylijalokivet. Teksti dymolla ja nurkkaan vielä muutama kultainen puolihelmi.


Kortti nro 47/2012



Osallistun kortillani myös muutamaan muuhunkin haasteeseen:

¤ I ♥ ProMarkers #121: tutti frutti
¤ Stamp and Create: kirkkaat värit
¤ Sweet Stampin': kesä


//Eemeli

10. kesäkuuta 2012

Kesähaaste #1

Koukussa Kortteihin -sivuston tämän vuoden ensimmäisessä kesähaasteessa kortti tulee toteuttaa tällaisen luonnoksen pohjalta


Nyt tuli joulukorttiputkelle sitten loppu, kun en kehdannut moista kesähaasteeseen tehdä. Itse asiassa kortin kasaaminen lähti tällä kertaa dymolla tehdystä tekstistä - sain tuttavaltani kauan himoitsemani dymo-masiinan lainaan, joten sitä oli pakko päästä heti kokeilemaan - nauhoja minulta on löytynyt jo useita kuukausia mutta itse laite uupunut. 

Tekstin siis tein keltaiselle tarranauhalle ja sille kaveriksi valitsin Tikkurilan värilastuista väreiltään sopivimmat yksilöt. Värilastujen pintaan viilsin askarteluveitsellä naarmuja, taitoin lastut naarmujen kohdilta ja ressasin naarmujen reunat. Kuviopaperi löytyi silppulaatikosta, siihen roiskin vielä lisäksi keltaista maalia ja reunat ressasin veitsellä.  Leimakuvaksi valitsin Rachelle Anne Millerin tipuleiman, joka itse asiassa pääsi nyt ensimmäistä kertaa korttiin asti, ja väritykset tein vesiväreillä + lisäksi hieman vaaleanvihreää kimalleliimaa. Nurkkiin luonnoksen mukaisesti vielä omenanvihreät kastehelmet.

Kortti nro 46/2012

Tässä lähempi kuva tuosta tipuleimasta. Jostain syystä kun yritin ottaa kirkkaamman kuvan niin katosi sekä tiput että mökki (niinkuin yllä korttikuvassa). Leimauksessa käytin keltavihreää mustetta, joka tuntui sopivan kortin värimaailmaan paremmin kuin musta. Kuva nyt siis hieman tumma.


Ja lisäksi vielä muutama lähikuva kortista.



//Eemeli

8. kesäkuuta 2012

Koukussa Kortteihin #76

Joulukorttilinjalla jatketaan ja tämänkertaisella tuotoksellani osallistun myös Koukussa Kortteihin -sivuston haasteeseen numero 76, jossa tulee tehdä puna- tai sinisävyinen kortti. Sininen kyllä noista kahdesta ehdottomasti se enemmän sydäntä lähellä oleva väri mutta valitsemaani jouluteemaan enemmän sopii tuo punainen, joten sillä mennään.

Tekstileimasin on Stempelkellerin tuotantoa, stanssattu piparireunainen ympyrä löytyi saatujen aarteiden laatikosta (toisen roska on toisen aarre). Samaisesta laatikosta hyppysiin tarttui myös palanen valkoista pitsireunaista boordia. Kaikki kuviopaperit silppulaatikosta ja hieman säätämistähän se taasen vaati, että niillä tuon koko kortin alueen sai peitettyä.

Joulukortit eivät kauheasti koristuksia kaipaa, joten tähän loppusilaukseksi harmaat valetikkaukset sekä joulunpunainen kukkanen, jonka keskelle mummolta <3 saadusta nappipurnukasta valkoinen nappi - ihan ei ehtinyt liima kuivua kun näyttää kurkistelevan jotain valkoista tuolta nappien rei'istä.

Kortti nro 45/2012 - MYYTY



Täytyy todeta, että sen verran kesää tässä kortissa jo on, että otin kuvat takapihalla terassikivien päällä. Jospa se kohta lämpenisi, että pääsisi ulos myös muuten aikaa viettämään.


//Eemeli

7. kesäkuuta 2012

Askartelufoorumin korttihaaste #24

Nyt pukkaa näitä joulukortteja näköjään useampi putkeen. Lie tuo sateinen ja ei-niin-lämmin sää tuolla ulkosalla joka saa mieleen kaikkea muuta kuin kesäisiä ajatuksia. Noh, joulukortteja tarvitsee aina ja myöskin yhtä usein niiden tekemisen kanssa tulee lopussa kiire, joten otetaan nyt hyöty irti tästä innostuksesta.

Askartelufoorumin uusimmassa haasteessa (numero 24) tarjolla on tällainen luonnos: (edit: luonnos poistettu)

Ensi alkuun luonnos näytti melkoisen haastavalta ja ajattelin skipata sen mutta sitten kun hetken pyörittelin ajatusta mielessäni, niin alkoihan sieltä joulukortti-ideoita pikku hiljaa syntyä. Jotenkin tykkään tehdä joulukortit aika simppeleiksi, joten tässäkin tuotoksessa nyt pääosassa teksti ja vain muutamin koristein.

Taustan ja boordin kuviopaperit löytyivät silppulaatikosta, samaisesta aarrearkusta myös kukkasten materiaali. Stanssatun jääpuikkorivistön olen saanut, hipaisin siihen hieman kimaltavaa hopeista leimaväriä pintaan ja baby blue -sävyistä sticklesin kimalleliimaa. Boordin ylälaidassa kuviosaksilla leikattu aaltoreuna, joka kiertää myös tekstiä. Leimateksti Stempelkellerin ja kierrätysteemaisesti leimattu jogurttipakkauksen pahville. Vaaleansinistä leimaväriä töpötelty lisäksi myös kuviopapereiden reunoihin.

Kukkasten keskelle vielä valkoiset lumihiutaleet ja niihin kirkkaat akryylijalokivet blingblingiä tuomaan. Joulukortti numero kaksi vuodelle 2012 on siis nähnyt päivänvalon (jos tuosta sateisesta säästä nyt kovin paljon päivänvaloa on tarjolla).


Kortti nro 44/2012 - MYYTY




//Eemeli

4. kesäkuuta 2012

Magnoliahaaste #104

Jostain syystä nykyään surraa aivot täysin tyhjää kun pitäis alkaa suunnitella (ja toteuttaa) korttia. Onneksi tuolta haasteiden joukosta löytyy aina valmiita luonnospohjia, joihin lähteä omaa tekelettään väsäämään. Tällä kertaa minut pelasti ideattomasta tilasta Magnoliahaaste tällaisella luonnoksella:


Muistelin saaneeni jostain pari kappaletta Magnolian olkipukkeja leimattuna, joten ensimmäiseksi ryntäsin leimakuvalaatikon kimppuun. Ilo oli suuri kun muistikuva osoittautui oikeaksi ja toden totta olkipukkeja löytyi kaksin kappalein laatikon perukoilta. Päädyin vaaleanruskealle kartongille leimattuun pukkiin, jota en sitten edes värittänyt ollenkaan. Reunoihin tuputtelin hieman kultaista kimaletelevaa leimaväriä.

Taustapaperi löytyi silppulaatikosta ja se voisi olla esimerkiksi tapettia tai jotain vastaavaa kun tekstuuri tuntui hieman jämäkämmältä kuin tavallisessa kuviopaperissa. Ruskeasävyinen pilkkupaperi myös silppulaatikosta. Tekstileimasin Stempelkellerin.

Rajaukset punaisella kopiopaperilla ja samaisesta yksilöstä myös tähdet pilkkupaperineliöiden keskelle. Muutama samppanjanvärinen puolihelmi vielä viimeistelemään tämän vuoden ensimmäinen joulukortti (koskaan ei ole liian aikaista aloittaa sitä urakkaa).

Kortti nro 43/2012 - MYYTY


//Eemeli

1. kesäkuuta 2012

Askartelufoorumin korttihaaste #23

Askartelufoorumin korttihaasteessa #23 puuhastellaan luonnoksen parissa...

Olen menossa huomenna kotipuoleen eräisiin lakkiaisiin ja lahjan hankkimisen lisäksi minua pyydettiin myös tekemään kortti (tämä "tilaus" siis äidiltä :) Juhlakalun lempivärejä ovat turkoosi ja sinisen eri sävyt, joten niitä yritin siten sekä lahjassa että kortissa toteuttaa.

Digileima on Stamp Insanityn ja photoshoppailin rock-tytölle päähän ylioppilaslakin, jonka kuvan löysin jostain netin syövereistä. Väritykset tällä kertaa distresseillä ja vesiväreillä. Lakkiin vielä aimo annos kirkasta 3d-ainetta ja lyyraksi pieni kultainen akryylijalokivi.

Stanssattuun taustaan leimailin Rubber Stamp Tapestryn kiemuraleimasimella kuvioita violetilla musteella ja hieman sudin mukaan vielä turkoosia distressiä. Leimakuvan leikkasin ääriviivoja pitkin irti ja kiinnitin kaksipuoleisella teipillä taustaan.

Ylioppilaalle -tekstin olen saanut jostain, leimasin siihenkin kiemuroita ja rei'itin puotinaru-kiinnitystä varten. Kulmaan kukkasia ja keskustoiksi raidalliset card candyt.


Kortti nro 42/2012 - EI MYYNNISSÄ



//Eemeli