28. huhtikuuta 2011

P*skarteluhaaste #88

Tämän viikon P*skarteluhaasteessa oli tarjolla resepti, jossa ainesosina olivat 3 paperia, 3 kukkaa ja 1 nauha. Onneksi noita valmiiksi väritettyjä kuvia löytyy jonkun verran ja kun postipoika toi viime viikolla kivoja uusia kuviopapereitakin, niin näistä oli helppo lähteä liikkeelle (ja tehdä kortti tässä opiskelujen lomassa).

Taustalle on laitettu kahta eri paperia ja koiran takana sitten tuollainen vaaleahko yksilö se numero kolmonen (kuviointi erottuu melkoisen huonosti). Nauha on tuolla vasemmassa laidassa taitteen päällä mutta eipä sitten näy tässä kuvassa :(

Leimakuva on Helz Cuppleditchin ja väritetty akvarelliväreillä. Kuvan reunat on ensin ressattu askarteluveitsen avulla ja sitten lisätty walnut-sävyistä mustetta, sama käsittely tehty myös kuvan taustana olevalle paperille. Kukat toi postipoika tällä viikolla kukkavaihdon seurauksena ja pienen muotoilun jälkeen laitoin vielä keskustoiksi valkeat puolihelmet. Teksti leimattu jollain kirjainsetillä ja loppusilauksena vielä kolme vaaleansinistä candya.


Kortti nro 26/2011


//Eemeli

27. huhtikuuta 2011

Punaista, valkoista ja sinistä

Valmistujaiskorttilinjalla jatketaan. Toki tästä olisi voinut tehdä vaikkapa ihan tavallisen onnittelukortin mutta hyvähän näitä valmistujaiskortteja on olla varastossa jos tulee pikatilaus jostain suunnalta tai itselle tarvetta -- ja eikös se kohta ala olla ajankohtakin näille juhlille.

Osallistun kortillani Fab 'n' Funkyn haasteeseen, jossa vaatimuksena oli tällä viikolla kuninkaallisten häiden inspiroimana värit punainen, valkoinen ja sininen.

Ostin pääsiäisloman aikana uuden kukkaleikkurin ja tottakai sitä piti päästä kokeilemaan mahdollisimman pian, joten lähdin suunnittelemaan korttia sen pohjalta. Yhden pilttipurkin sisältönä löytyi card candy -sekoitus juurikin näitä haasteessa mainittuja värejä ja kun ne nyt tuntuvat olevan niitä lempparikoristeita, niin pakkohan niitä oli saada korttiin. Hieman insinöörimäistä palasten leikkaamista ja sommittelemista taustalle (reunat käsitelty walnut-musteella), tekstit leimattu teemaan sopivilla väreillä, lisää card candyja koristeiksi ja loppusilauksena muutama valkoinen puolihelmi.

Kortti nro 25/2011

Ja toinen kuva hieman lähempää noista kukkasista, joissa siis alla ensin Fiskarsin leikkurilla leikatut L-kokoiset kukat, niiden päällä vajaan tuuman kokoisella daisy-leikkurilla leikatut ja keskustoina candyt.



//Eemeli

26. huhtikuuta 2011

Magnoliahaaste #54

Niin se vain pääsiäinen tuli ja meni. Ulkoiltua tuli jokainen päivä ja sen kyllä huomaa nyt kasvojen uudesta värityksestä. Sunnuntai-iltana ajelimme takaisin kotiin ja maanantai sitten ihasteltiin oman kylän lämpimiä kelejä (+18 astetta!!) ensin takapihalla kukkapenkeissä möyrien ja sen jälkeen muutaman tunnin mittaisella pyöräretkellä torinrantaan.

Vaikka nyt painavatkin opiskelukiireet päälle niin täytyy välillä hieman hengähtääkin ja mikäs silloin sen mukavampaa kuin puuhastella korttitehtaalla :) Yhdellä tauolla kuvan värittämistä, toisella sitten koristeiden valitsemista ja kolmannella jotain muuta. Löysinhän minä haasteenkin, johon korttia lähdin sovittelemaan -- tämän viikon Magnoliahaasteessa oli tarjolla tällainen luonnos:













Leimakuvan olen saanut jostain kiertolaiskirjeestä (tai sitten Koukussa kortteihin -sivuston salaisen toiveen kautta) ja värittelin sen akvarelliväreillä. Kenkiin laitoin lisäksi pinkkiä 3D-ainetta. Ympyrä piirretty harpin avulla ja leikattu vapaalla kädellä. Ympyrän reunat on ressattu askarteluveitsen avulla ja lisäksi sipaistu hieman walnut-sävyistä mustetta. Taustana kirpparilta hankittua ruusutapettia ja teksti punaisesta tarra-arkista. Card candy -koristukset kiertämään Tildaa ja nurkkiin vielä vaaleanpunaiset puolihelmet.


Kortti nro 24/2011 - MYYTY


//Eemeli

21. huhtikuuta 2011

Sininen valmistujaiskortti

Samaisella linjalla jatketaan myös tänään eli kyseessä on siis ajoitettu kirjoitus ja myöskin valmistujaiskortti. Edellisen kortin tapaan tässäkin on taustalla tapetti, johon leimattu tekstit suoraan. Leimakuva on Marianne Designen valmistujaispöllö, joka väritetty öljypastelliväreillä. Kuvan reunat on ensin ressattu askarteluveitsen avulla ja sitten laitettu runsaasti walnut-mustetta kehystämään kuvaa.

Kortti on menossa pojalle mutta nämä retrokukat eivät ainakaan minun mielestäni ole liian tyttömäisiä etteikö niitä tähän voisi laittaa. Kukkien terälehtiin on tuotu muotoa pallopäätyökalun avulla ja lisäksi sipaistu hieman mustetta kärkiin. Keskustoiksi kortin sävyyn sopivat vaaleanruskeat candyt ja niin on tämäkin kortti valmis. Saa nyt sitten nähdä kelpuuttaako tilaaja näitä kortteja vai teenkö hänelle jotain muuta. Onneksi noihin valmistujaisjuhliin on vielä hyvässä määrin aikaa niin ei tarvitse yötä myöten kiireessä tehdä.


Kortti nro 23/2011 - MYYTY


//Eemeli

20. huhtikuuta 2011

Vihreä valmistujaiskortti

Tein minä eilen toisenkin valmistujaiskortin ja totta puhuakseni tekstikin on jo eilen kirjoitettu -- ajastin sen putkahtamaan esille sitten tänään. Eli ei makeaa mahan täydeltä :)

Leimasin on Marianne Designin söpö pöllö, jonka värittelin öljypastelliväreillä. Taustalla on viime viikolla kirpparilta mukaan tarttunutta tapettia, johon leimasin suoraan vihreällä leimasinvärillä tekstit. Kuvan reunoissa hieman walnut-mustetta ja alla olevan vihreän kartongin reunoissa samaa väriä kuin teksteissä. Nurkassa myrkynvihreä nauha ja tottahan toki yksi candykin täytyy koristukseksi päästä. Koska kortti tulee pojalle, niin tällä kertaa jätän sen melko simppeliksi ja blingblingittömäksi.


Kortti nro 22/2011 - MYYTY


//Eemeli

19. huhtikuuta 2011

Pääsiäisloman alkutahdeissa

Minulta on tilattu muutama ylioppilaskortti ja nyt kun sai tehtyä nuo hieman kiireellisemmät pääsiäiskorttitilaukset valmiiksi, niin täytynee ainakin muutama vaihtoehto saada ennen pääsiäistä tehtyä. Tänään siis lähdemme miehen kanssa kohti pohjoista niin mutkamäkeilemään kuin sitten pääsiäisen viettoon. Kovastihan tuolta on pariltakin suunnalta huudeltu perään ja tiedusteltu pääsiäissuunnitelmia, joten aika pitkälti sukuloidessa nämä pyhät menevät.

Mutta siis tämän ensimmäisen ylioppilaskortin pariin. Tiedän että tilaaja pitää enemmän ilman leimakuvaa olevista korteista, joten kortin täyttäminen piti ideoida muuten. Pohjalle käytin kaunista kukkaservettiä, johon sitten leimailin mustalla versafinella muutamat kiekurat ja Valmistuneelle-tekstin. Nämä candyt on kyllä ihan mielettömän ihania, joten ei ihme että ensimmäisenä aloin kokeilla mitkä candy-värit sopivat korttiin. Yllätin jopa itseni valitsemalla vain mustia ja valkoisia candyja, mutta jotenkin ne tuntuivat istuvan tähän paremmin kuin värikkäät. Kukat tehty daisy-leikkurilla ja taivuteltu pallopäätyökalun avulla sekä keskustoiksi lisätty kirkkaat kastehelmet (nämä näyttävät ihan vesipisaroilta). Pari pinkkiä jalokiveä loppusilauksena jotta saadaan hieman tyttömäistä blingblingiä mukaan :)


Kortti nro 21/2011 - MYYTY


Osallistun kortilla myös näihin haasteisiin:

¤ A Spoon Full of Sugar #148: juhlapäivä (graduation card)
¤ The Craft Garden: neljä (4 flowers and 4 black candy :)



//Eemeli

14. huhtikuuta 2011

Pääsiäistipukortti nro 2

Päätin tehdä tästä kortista, jossa pohjalla siis parin postauksen takaisen kortin tapaan lasikuitutapetille leimattuja ja promarkereilla väritettyjä tipuja, hieman yksinkertaisemman. Tiedän että pääsiäiskorttitilauksen antaja ei välttämättä pidä tärkeänä kortista löytyvän ollenkaan leimakuvaa, joten tästä nyt jätin sellaisen pois. Iso punainen kukka on mansetista irrotettu ja keskustan tein pienistä pyöreistä jalokivistä kaksipuoleisen teipin avulla. Kukka kiinnitetty korttiin myös samaisella teipillä.

Teksti oli alunperin valkoinen ja väritin sen ruby-sävyisellä promarkerilla (sama sävy kuin tipujen kantamissa kukkasissa) sopimaan paremmin kortin väriteemaan. Loppusilaus vielä eilen postipojan mukanaan tuomilla uusilla herkullisilla card candyilla, ja tipukortti numero kaksi olisi valmis.


Kortti nro 20/2011 - MYYTY


Ja lisäksi vielä lähikuva kukasta.



//Eemeli

11. huhtikuuta 2011

BINGO!

Löysin tuolta haasteiden värikkäästä joukosta tällä kertaa tällaisen haasteen, jossa siis viikottain on tarjolla yhdeksän ruutua sisältävä bingokuponki, josta sitten valitaan vaakaan, pystyyn tai vinottain kolmen elementin sarja. Tällainen kuponki oli tällä viikolla, josta valitsin omaan korttiin halkaisijalta helmi - nauha - 3 kerrosta.



Vaalenpunaisen korttipohjan päälle laitoin vaaleahkoa hieman kuviota sisältävää tapettia. Kukat on leikattu retro-kukkaleikkurilla ja keskustoina ihanaiset card candyt. Kukat on kasattu sitten kolmen erivärisen kartongin päälle. Lisäksi vaaleanpunaista nauhaa, muutama vaaleanpunainen helmi ja tarra-arkista punainen Äidille-teksti. Näyttäisi kuvaajalla olleen pää hieman vinossa mutta kyllä nuo neliöt aikalailla suorassa kortissa ovat :)


Kortti nro 19/2011 - MYYTY


//Eemeli

10. huhtikuuta 2011

Pääsiäistipuja promarkereilla

Minulta on tilattu muutamia pääsiäiskortteja ja annettu täysin vapaat kädet niiden tekemiseen, joten tuumasta täytynee alkaa pikku hiljaa toimeen. Leikkelin pari korttipohjaa hivenen pienempää lasikuitutapetin palasta ja leimailin niille Popcorn the Bearin tipuleimasimella tipuja. Väritin kuvat sitten promarkereilla, ja leimasinmusteena käytin Mementoa.

Tässä nyt esittelen toisen näistä korteista, jolla samalla osallistun myös näihin haasteisiin:

¤ Passion for ProMarkers #94keltainen ja pinkki
¤ Penny Black Saturday Challenge #146: kukkasia
¤ Totally Gorjuss #75: jotain pörröistä
¤ The Crafty Pad #116: kevät
¤ Stamp Something: jotain ympyränmuotoista

Keskelle laitoin Penny Blackin söpön lampaan, joka sekin ainakin minun ajatuksissani liittyy pääsiäiseen. Katsotaan sitten mitä korttien tilaaja pitää tästä. Kukat tehty daisy-kukkaleikkurilla ja keskustoina on kirkkaat kastehelmet. Teksti oli alunperin valkoinen ja väritin sen promarkerin pastel pinkillä samansävyiseksi kuin tipujen kukat. Lisäksi vielä muutamia card candyja, joihin olen nyt ihan totaalisen hullaantunut.

Kortti nro 18/2011 - MYYTY

Toinen kuva lampaasta (vai onkos tämä enemmänkin pieni karitsa?), jossa näkyy tuo värittämäni hento vaaleanpunaisuus paremmin.

Lisäksi vielä lähikuva tuosta alalaidasta (Hyvää Pääsiäistä = Happy Easter).



//Eemeli

8. huhtikuuta 2011

Vanhan kortin tuunaamista

Tämä teksti oli kyllä tarkoitus pistää uunista ulos vasta huomenna mutta tarkistuskäynti haasteisiin paljasti erään sulkeutuvan jo tänään, joten nyt sitten tulee kaksi postausta samana päivänä.

Tuossa kun pengoin erästä pikkusälää sisältävää laatikkoa, niin sieltä käsiini osui pääsiäisaiheinen puolivalmis kortti. Muistan kyllä hämärästi joskus vuosia sitten korttia tehneeni mutta jostain syystä se on silloin jäänyt kesken ja täten myös lähettämättä (mieleeni nimittäin muistui kyllä se, kenelle aikoinaan korttia aloin tehdä). Eli sydänreikäkortista, jota lähdin nyt hieman tuunaamaan, löytyi siis sisäpuolelta pupukuva ja siihen oli tekeminen sitten loppunut.


Totuttuun tapaan tällä tuunatulla kortilla osallistun seuraaviin haasteisiin:

¤ I ♥ ProMarkers #60: pääsiäinen (text originally white and coloured with forest green)
¤ The Crafty Pad #115: keväisiä kukkia
¤ StampARTic: pääsiäiskortti, jossa väreinä keltainen + vapaavalinnainen toinen väri
¤ Stamp With Fun #105: pääsiäinen
¤ Cupcake Inspiration #105: seuraavanlainen inspiraatiokuva


Ostin viime viikolla kirpputorilta kasapäin erilaisia mansetteja, joten pakkohan niitä oli heti alkaa kortteihin käyttää. Muoviset heteet poistin ja laitoin tilalle isoon kukkaan suklaanruskean card candyn ja pienempiin kirkkaat kastehelmet. Vaaleanvihreät leikatut lehdet sain Koukussa kortteihin -sivuston salaisen haaveeni avulla. Ylävasemmalla lisää ihania candyja ja oikealla itse tehty pikkuinen sähäkkä kukkanen. Teksti on peräisin valkoisesta tarra-arkista ja väritin sen korttiin paremmin sopivaksi Promarkerin forest greenilla.


Kortti nro 17/2011 - MYYTY

Tässä vielä toinen kuva kortin sisältä, niin näkyy tuo kortissa jo valmiina ollut kuva kokonaan.


Ja toinen lähikuva sitten noista kukkasista.


//Eemeli

Huhtikuun ensimmäiset haasteet

Viiden päivän mittaisen netin toimimattomuuden jälkeen tuntuu ettei nyt oikein osaa alkaa millekään. Hassua kuinka sitä on tottunut siihen, että netti toimii ja ne tietyt päivärutiinit tulee tehtyä. Sitten kun se ei toimikaan, niin ensin olet ihan hukassa ja mietit mitä ihmettä nyt sitten tehdään (kaikki opiskelu- ja työjututkin kun ovat nettiä vaativia hommia) ja juuri kun totut asiaan, niin sitten se onkin yhtäkkiä jälleen toiminnassa.

Tärkeimmät asiat kun ensin sai hoidettua alta pois, niin sitten suunnattiin katselemaan haastetarjontaa. Korttia piti kyllä väkertää parin päivän ajan kun jotenkin ei vain päässyt sellaiseen kortintekofiilikseen ja tuntui että kaikki ideat ja ajatukset ovat päästä kadoksissa. Kortti kuitenkin lopulta valmistui ja osallistun sillä seuraaviin haasteisiin:

¤ PaperPlay: eläinkortti
¤ The Stamping Boutique #3: itsetehdyt kukat
¤ Papertake: mitä vain, vapaavalinnaisesti jotain uutta (new stamp, punch, candy and rhinestones)
¤ Claudia & Company #79: yksivärinen kortti
¤ Catch the Bug: mitä vain

Leimakuva on Daisy & Dandelionin The Birthday Collection -setistä ja väritetty akvarellikynillä. Taustalla lasikuitutapettia, joka värjätty mistillä vihreäksi. Kukka tehty uudella retro-kukkaleikkurilla ja keskustana ihana suklaanruskea card candy. Nappi peräisin mummolta saadusta purnukasta, joka pursuaa yli laitojen erivärisiä ja -kokoisia nappeja. Muutama kirkas jalokivi kuvan nurkkiin kruunaamaan koko komeuden.

Kortti nro 16/2011 - MYYTY

//Eemeli